Som stipendiat får du tillgång till en av Sveriges främsta utbildningar inom affärsutveckling och ledarskap, skräddarsydd för att stödja dina ambitioner och mål.

Göteborgs-Posten vill genom detta initiativ främja det västsvenska näringslivets långsiktiga innovations- och konkurrenskraft.

• Stipendiet utlyses av Göteborgs-Posten och GU Executive Education AB (GU ExEd).

• Stipendiaten erhåller en betald plats på Executive MBA-programmet vid Göteborgs universitet. Stipendiet är värt 525 000 kronor.

• Programmet är ett internationellt ackrediterat program, som ges helt på engelska.

• Programmet ges under 21 månader på deltid, programstart 3 oktober 2024.

• Efter genomgånget program erhåller deltagaren 60 hp och en masterexamen.

• Programmet innehåller två internationella resor för studier vid Yonsei University i Seoul och Indian Institute of Management i Bangalore, Indien.

• Juryn består av GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist, GP:s marknadschef Josefin Meyer, Handelshögskolans dekan Per Cramér samt från GU ExEd; VD Håkan Ericson och affärsutvecklingschef Peter Salomonsson.


Ansökan
För att söka till årets MBA-stipendium fyller du i formuläret nedan och skickar in. Stipendieansökningar skall vara oss tillhanda senast 10 juni, erhållet stipendium meddelas senast 9 augusti. Stipendiet förutsätter att man uppfyller programmets antagningsvillkor: du skall tidigare ha minst en kandidatexamen, ha minst tre års ledarerfarenhet och behärska mycket god engelska i tal och skrift. Vi ser gärna att du läser Göteborgs-Posten samt är positiv till att tidningen kommer att följa dig under utbildningen.

Hela höst-

terminen

för 1 kr

Upptäck studentlivet. Upptäck Göteborg.

Ta del av studenttips och kvalitetsjournalistik på gp.se

Ansökan 
är stängd.

Göteborgs-Postens
Executive MBA-
stipendium 2024

Vänligen fyll i alla uppgifter

Vänligen fyll i alla uppgifter

Mål
Målet med utbildningen är att ge en bred, evidensbaserad kunskap i att leda och utveckla organisationer och företag och dig själv som ledare.

Om programmet
Handelshögskolan vid Göteborgs universitet är den enda handelshögskolan i Sverige med ett Executive MBA-program som har en "Triple Crown”-ackreditering, en internationell kvalitetsstämpel. Executive MBA är ett av Handelshögskolans examensprogram med cirka 20–30 studenter från olika länder. Under programmets gång jobbar du genomgående i olika projekt som ger direkt effekt i din organisation. Utbildningen startar 3 oktober 2024 och genomförs på deltid under 21 månader, parallellt med ordinariearbete. Under utbildningen genomförs två femdagars studieresor till Korea och Indien.

Behörighet
För att bli stipendiat krävs en tidigare akademisk kandidatexamen (Bachelor), minst tre års ledarerfarenhet (linjechef, projektledare eller produktchef), mycket goda kunskaper i engelska samt att arbetsgivaren stödjer deltagandet i utbildningen. Observera att resekostnader, samt kost och logi under resor tillkommer. Läs mer på guexed.com.

Jury
Stipendiaten utses av en jury bestående av representanter från Göteborgs-Posten och Handelshögskolan i Göteborg. Juryns beslut går inte att överklaga.

Kontakt
För frågor avseende utbildningen, besök guexed.com eller kontakta Peter Salomonsson på peter.salomonsson@handels.gu.se. För frågor avseende GP:s stipendium, kontakta Josefin Meyer på josefin.meyer@gp.se.

Ansökan 
är stängd.

I samarbete med Handelshögskolan vid Göteborgs universitet delar Göteborgs-Posten för fjärde gången ut ett Executive MBA-stipendium. Stipendiet, som har ett värde av 525 000 kronor, delas ut till en person med stark drivkraft för personlig utveckling och som bedöms kunna bidra till en positiv utveckling för sin organisation och för Västsverige.